چگونه مهندس پزشکی شویم؟

آیا شما علاقه زیادی به کمک به دیگران و درک عملکرد درونی دنیای پزشکی دارید؟ اگر چنین است، تبدیل شدن به یک مهندس پزشکی ممکن است انتخاب شغلی مناسبی برای شما باشد. مهندسین پزشکی مسئول طراحی، توسعه و نگهداری تجهیزات پزشکی مورد استفاده در بیمارستان ها، کلینیک ها و آزمایشگاه های تحقیقاتی هستند. آنها همچنین برنامه های نرم افزاری را برای کمک به افزایش کارایی و دقت در سیستم مراقبت های بهداشتی ایجاد میکنند.
این مقاله راهنمای جامعی در مورد چگونگی تبدیل شدن به یک مهندس پزشکی ارائه میدهد. ما الزامات آموزشی، مهارت های مورد نیاز شرایط قبولی در آزمون و موارد دیگر را بررسی خواهیم کرد. با استفاده از این راهنمای کامل، میتوانید تصمیم آگاهانه ای در مورد پیگیری این مسیر شغلی بگیرید.
مهندسی پزشکی
مهندسی پزشکی رشته نسبتا جدیدی است که دانش مهندسی را با علوم پزشکی ترکیب میکند. در نتیجه، مهندسان پزشکی در توسعه و طراحی دستگاهها و درمانهای جدید پزشکی مشارکت دارند. آنها همچنین ممکن است در آزمایشهای بالینی شرکت کنند تا دستگاهها و درمانهای جدید پزشکی را قبل از اینکه در دسترس عموم قرار گیرند، آزمایش کنند.
هنگامی که به عنوان یک مهندس پزشکی واجد شرایط شدید، مسیرهای مختلفی وجود دارد که میتوانید شغل خود را دنبال کنید. شما میتوانید در تحقیق و توسعه، طراحی وسایل پزشکی یا درمان های جدید کار کنید. از طرف دیگر، میتوانید در زمینه تضمین کیفیت کار کنید و مطمئن شوید که دستگاه های پزشکی قبل از عرضه به بازار استانداردهای ایمنی را رعایت میکنند. یا میتوانید در آزمایشهای بالینی کار کنید.
برای مهندس پزشکی شدن چه تحصیلاتی لازم است؟
هیچ پاسخ یکسانی برای این سوال وجود ندارد، زیرا شرایط تحصیلی برای مهندسان پزشکی بسته به رشته خاصی که میخواهند وارد شوند میتواند متفاوت باشد. با این حال، اکثر مشاغل مهندسی پزشکی حداقل به مدرک لیسانس در مهندسی نیاز دارند. برخی از مشاغل ممکن است به مدرک تحصیلات تکمیلی یا گواهینامه های تخصصی نیز نیاز داشته باشند.
ضرایب دروس رشته مهندسی پزشکی
رشته های پرطرفداری مثل رشته مهندسی پزشکی دارای رقابت شدیدی هستند، بنابراین دانشجویان برای قبولی در این رشته نهایت تلاش خود را به کار میگیرند و به ریز ترین نکات مربوط به آزمون هم توجه ویژه ای دارند. ضریب دروس رشته مهندسی پزشکی میتواند عامل تعیین کننده قبولی برای شما باشد. ضرایب دروس رشته مهندسی پزشکی به شرح زیر است:
- ریاضیات مهندسی با ضریب: 6
- فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی با ضریب: 6
- سیگنال ها و سیستم ها با ضریب: 6
- کنترل سیستم های خطی با ضریب: 6
- مدارهای الکتریکی و الکترونیک با ضریب: 6
- فیزیولوژی و آناتومی با ضریب : 2
- زبان عمومی با ضریب : 3
شما باید برای موفقیت در آزمون ارشد رشته مهندسی پزشکی به ضریب دروس توجه ویژه ای داشته باشید زیرا با توجه کامل به ضرایب دروس میتوانید برنامه ریزی مطالعاتی دقیقی داشته باشید و به صورت هدفمند دروس را مطالعه کنید، همچنین با این کار شانس موفقیت خود را در آزمون افزایش میدهید.
منابع آزمون کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی
شما باید برای قبولی در رشته مهندسی پزشکی به منابع مورد نیاز خودتان دسترسی داشته باشید، دقت کنید برای قبولی حتمی در آزمون ارشد یا دکتری این رشته باید منابع آزمون ارشد و دکتری را به طور دقیقی مطالعه کنید و منابع صحیح را خریداری کنید؛ ما در این مقاله منابع مورد نیاز را برای شما یادداشت کرده ایم منابع مورد نیاز به شرح زیر است:
فیزیک پزشکی و مهندسی پزشکی:
- فیزیک پزشکی تالیف جان کامرون
- فیزیک پزشکی تالیف عباس تکاور
- مقدمه ای بر مهندسی پزشکی – جلد اول – تالیف سید ابوالفضل صانعی و سید محمد فیروز آبادی
- مقدمه ای بر مهندسی پزشکی – جلد دوم – تالیف سید ابوالفضل صانعی و فرهاد طباطبایی
- Intruduction to Biomedical Engineering, J.Enderle, J.Bronzino, 3 rd Edition
ریاضیات مهندسی:
Advanced Engineering Mathematics, Ervin Kreyzig, 10 th Edition, John WILEY & Sons
سیگنال ها و سیستم ها:
سیگنال ها و سیستم ها، تالیف آلن اپنهایم، آلن ویلسکی، حمید نواب، مترجم محمود دیانی، چاپ نوزدهم
کنترل سیستم های خطی:
Modern Control System, R.C. Dorf, R.H. Bishop, 12th Edition
مدارهای الکتریکی:
نظریه اساسی مدارها و شبکه ها :(جلد 1 و 2)، تالیف چارلز دسور – ترجمه دکتر جبه دار مارالانی، چاپ بیست و هفتم
الکترونیک:
- مبانی الکترونیک : تالیف سید علی میر عشقی، ویرایش دوم
- تحلیل و طراحی مدارهای الکترونیک : تالیف تقی شفیعی، ویرایش دوم
فیزیولوژی و آناتومی:
فیزیولوژی پزشکی :تالیف آرتون گایتون، آناتومی تالیف دکتر حکمت
زبان انگلیسی عمومی:
- KIRN, e. and Hartman, P. Interaction: Reading. McGraw-Hill. 2007
- انتشارات سمت (1391) Atai, M.R. Shoja, J. Kafshgarsouteh, M. and Zolghadri, M. English for the Students o f Medicine. Tehran: SAMT. 2013
- .Seal, B. Academic Encounters: Reading, Study Skills and Writing. Cambridge Uni .press 2000
- Shokrpour, N. and Mehbudi, A. Improving Reading Skills. Tehran: Jangal Publications
- . Markstein, L. and Hirasawa, L. Developing Reading Skills (Vol. 1-3). Cambridge press un
- Anderson, A. Active Skills for Reading (Vols. 1-4). USA: Thompson. 2008
مقدار مطالعه برای قبولی در آزمون
توجه به این نکته ضروری است که هیچ پاسخ یکسانی برای این سوال وجود ندارد. مدت زمانی که باید برای مطالعه در آزمون مهندسی پزشکی صرف کنید بسته به عوامل مختلفی از جمله سطح تجربه و تخصص شما، سختی امتحان و سبک یادگیری شخصی شما متفاوت است.
با این حال، دستورالعملهای کلی وجود دارد که میتوانید برای اطمینان از آمادگی کافی برای آزمون، از آنها پیروی کنید. از نظر اینکه هر روز چند ساعت باید مطالعه کنید، عدد مشخصی وجود ندارد. با این حال، یک قانون کلی خوب این است که در طول هفته حداقل دو ساعت مطالعه کنید. در آخر هفتهها، میتوانید کمی زمان کمتری مطالعه کنید، اما مطمئن شوید که همچنان حداقل چند ساعت در روز را به مرور اختصاص میدهید.
با رعایت این نکات، میتوانید مطمئن شوید که بهترین شانس ممکن را برای موفقیت در آزمون مهندسی پزشکی به خود میدهید.
انواع مختلف وسایل کمک آموزشی موجود
انواع مختلفی از وسایل کمک آموزشی برای کمک به شما برای آمادگی در آزمون مهندسی پزشکی وجود دارد. اینها شامل کتاب ها، منابع آنلاین و دوره های ارائه شده توسط سازمان های کمک آموزشی میباشند.
کتاب ها میتوانند راهی عالی برای یادگیری مطالب باشند، اما میتوانند گران باشند. منابع آنلاین مختلفی وجود دارد که کتاب های رایگان یا کم هزینه را ارائه میدهند. همچنین تعدادی دوره توسط سازمان های کمک آموزشی ارائه میشوند. این دوره ها معمولاً چند هفته طول میکشد و شامل آموزش کلاس درس و تمرین و آزمون است.
آمادگی کامل برای آزمون
هیچ پاسخ یکسانی برای این سوال وجود ندارد، زیرا شرایط هر فرد متفاوت است. با این حال، برخی از دستورالعمل های کلی وجود دارد که میتوانید برای کمک به تصمیم گیری در مورد آمادگی برای شرکت در آزمون، از آنها پیروی کنید.
ابتدا مطمئن شوید که تمام مطالبی را که در آزمون پوشش داده میشود به طور کامل مطالعه کرده اید. این کار شامل درس های مورد نیاز است که برای آماده شدن در آزمون استفاده کرده اید. همچنین ایده خوبی است که امتحانات تمرینی را در شرایط زمان بندی شده شرکت کنید تا بتوانید احساس آزمون واقعی را تجربه کنید.
نتیجه
مهندس پزشکی شدن کار ساده ای نیست، اما با فداکاری و تلاش کافی میتوان به آن دست یافت. ابتدا باید در کنکور سراسری در رشته مهندسی پزشکی که زیر مجموعه تجربی است قبول شوید و یک مدرک لیسانس در رشته مهندسی کسب کنید که مهارت ها و دانش لازم را برای ادامه تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در اختیار شما قرار میدهد.
پس از آن، فرد باید مدرک پیشرفته ای مانند کارشناسی ارشد یا دکترا در مهندسی زیست پزشکی را دنبال کند که آنها را به تخصصی برای موفقیت به عنوان یک مهندس پزشکی مجهز میکند. با داشتن این مدارک، تمام ابزارهای مورد نیاز برای موفقیت در این رشته هیجان انگیز و پرطرفدار را خواهید داشت.