مهندسی فناوری اطلاعات

اینترنت VDSL چیست؟

چطور مودم‌ متناسب با آن تهیه کنیم؟

اینترنت VDSL چیست و چطور مودم‌ متناسب با آن تهیه کنیم؟

در ابتدا به تشریح و بررسی اینترنت VDSL، مزایای و تفاوت آن نسبت به ADSL و فیبر نوری و همچنین اهمیت تغییر سرویس اینترنت به نسل جدید پرداخته و سپس به معرفی مدل‌های قابل تهیه و موجود در بازار ایران بپردازیم.

اینترنت ADSL، رایج‌ترین سرویس

ADSL که کوتاه شده‌ی عبارت Asymmetric Digital Subscriber Line به ‌معنی «خط اشتراک دیجیتال نامتقارن» است، نسل جدیدی از تکنولوژی DSL محسوب می‌شود که با بهره‌گیری از سیم‌های مسی معمولی خطوط تلفن، امکان استفاده از اینترنت را برای کاربران فراهم می‌کند. استفاده از فناوری ADSL برای اتصال به اینترنت نیاز به تجهیزات ویژه‌ای نداشته و می‌توانید از همان سیم‌کشی تلفن خانه برای تهیه آن بهره بگیرید، از همین رو این سرویس در دسترس‌تر و به طبع ارزان‌تر است.

با استفاده از اینترنت ADSL که تاکنون بسیاری از کاربران خانگی در ایران نیز اختیار داشتند، کاربران می‌توانستند با سرعت حداکثر ۲۴ مگابیت‌برثانیه هر محتوایی را از اینترنت دانلود کنند؛ اما سرعت آپلود در این سرویس بسیار محدودتر است. هرچند سرعت نهایی دانلود و آپلود صرف‌نظر از سرویس اینترنتی که خریداری می‌شد، به کیفیت سیم، فاصله با مرکز مخابراتی، نویز و غیره نیز ارتباط دارد.

اینترنت ADSL

اینترنت فیبر نوری

اینترنت فیبرنوری یا اینترنت UFB که کوتاه شده‌ی عبارت Ultra-Fast Broadband است، مبتنی بر کابل‌های فیبرنوری است و می‌تواند سرعت متوازنی تا یک گیگابیت برای دانلود و آپلود در اختیار کاربر قرار دهد. این نوع اینترنت اخیرا در ایران نیز برای کاربران خانگی و توسط شرکت مخابرات عرضه می‌شود.

✔ حتما بخوانید:  9 منبع رایگان یادگیری برنامه نویسی

در فناوری اینترنت کابل نوری به جای سیگنال‌های الکتریکی از سیگنال‌های نوری استفاده می‌شود که کیفیت و سرعت بالاتری داشته و در برابر شرایط محیطی بسیار مقاوم‌تر ظاهر می‌شوند. اینترنت فیبر نوری از سرویس‌های مبتنی بر DSL بسیار گران‌تر است و به شکل بسیار محدودتری هم در اختیار کاربران قرار گرفته است.

اینترنت VDSL چیست؟

فناوری دیگری که بر بستر DSL توسعه داده شده VDSL نام دارد. VDSL که کوتاه شده‌ی عبارت Very-high-bitrate Digital Subscriber Line به‌ معنی «خط اشتراک دیجیتال با نرخ بیت بسیار بالا» است و در مقایسه با ADSL شباهت بیشتری به اینترنت کابلی (Cable Internet) دارد. درواقع گرچه VDSL نیز بر مبنای DSL توسعه داده شده است، اما بین این فناوری و اینترنت کابلی شباهت‌هایی به‌چشم می‌خورد.

اینترنت VDSL

نسل اولیه‌ی سرویس‌های VDSL مبتنی‌بر سیم‌های مسی با توانایی انتقال فرکانس ۲۵ کیلوهرتز تا ۱۲ مگاهرتز هستند. این سیگنال نشان می‌دهد نسل اول VDSL می‌تواند سرعت دانلود ۵۲ مگابیت‌برثانیه و سرعت آپلود ۱۶ مگابیت‌برثانیه را ارائه دهد. سرویس‌های VDSL پتانسیلِ این را دارند که سرعت آپلودی در حدود ۶۰ مگابیت‌برثانیه را به کاربر ارائه دهند؛ البته دریافت این سرعت بالا، به معیارهای مختلفی از جمله فاصله تا سوییچ‌های VDSL شرکت ارائه‌دهنده اینترنت بستگی خواهد داشت.

تفاوت اینترنت VDSL ،ADSL و فیبر نوری

مهم ترین ویژگی اینترنت ADSL این است که میتواند روی خطوط تلفن ارائه شود. این نوع اینترنت ارزان است و به سادگی راه اندازی می‌شود، اما دو عیب بزرگ دارد؛ یک اینکه سرعت نسبتا پایینی دارد یعنی چیزی حدود ۲۴ مگابیت بر ثانیه؛ و دو افرادی که به مرکز مخابراتی نزدیک ترند سرعت بیشتری را نسبت به افرادی که از آن فاصله دارند دریافت می‌کنند. پس کیفیت و سرعت خدمات تا حدی زیادی وابسته به فاصله شما تا مرکز مخابراتی دارد.

تفاوت اینترنت VDSL ،ADSL و فیبر نوری

تکنولوژی VDSL نسل جدیدی از فناوری DSL است که بر روی بستر کابل شبکه ارئه می‌شود. بنابراین این خطوط نیاز به کابل کشی دارند و نمی‌توانند از خطوط تلفن استفاده کنند. در عوض سرعت اینترنت VDSL به مراتب بیشتر از ADSL است و تا ۶۰ مگابیت بر ثانیه نیز می رسد. سرعت آپلود خطوط VDSL تقریباً ۱۰ برابر خطوط ADSL می باشد و به ۱۶ مگابیت بر ثانیه می رسد. در این نوع اینترنت همه کاربران از سرعت اینترنت برابری برخوردار هستند. پس اینترنت VDSL با حفظ قیمت، اینرنتی به مراتب باکیفیت‌تر، پایداری بیشتر و با سرعت بالاتر در اختیار کاربران قرار می‌دهد.

✔ حتما بخوانید:  آموزش فارسی سازی قالب و افزونه وردپرس

در سوی دیگر اینترنت فیبرنوری گران‌قیمت قرار دارد که برخلاف اینترنت‌های DSL می‌تواند یک کیفیت و سرعت ثابت را بدون در نظر گرفتن فاصله کاربر تا سرویس‌دهنده ارایه بدهد. برای استفاده از اینترنت فیبرنوری نیاز به تجهیزات مخصوص این نوع اینترنت دارید و مودم‌های ADSL و VDSL استفاده نمی‌شوند. همچنین این سرویس به طور محدود در ایران فعالیت کرده و تنها از سمت مخابرات و برخی مجموعه‌ها سرویس دریافت می‌کند.

انواع مودم 

در پایین تعدادی از مودم های پرکاربرد و کاربردی که مورد استفاده هستش را خدمت شما معرفی میکنیم .با توجه به امکانات مورد نیازتان می توانید تهیه کنید.

مودم روتر بی سیم VDSL/ADSL ایسوس مدل DSL-N16

ایسوس (ASUS) یکی از برندهای شناخته شده در تولید سخت‌افزار و لوازم جانبی کامپیوتری است. DSL-N16 با ابعاد ۳.۵ × ۱۹۰ × ۲۳۵ میلی‌متر، وزن ۲۲۵ گرم و ظاهری جذاب یکی از بهترین گزینه‌های مجهز به فناوری‌های اینترنت VDSL2 و البته ADSL2+ ،ADSL2 ،ADSL است. این مودم از دو روش DSL و Ethernet برای اتصال به اینترنت استفاده می‌کند؛ یعنی می‌توانید از DSL-N16 به عنوان یک مودم روتر وایرلس DSL و یا به شکل یک روتر وایرلس مستقل استفاده کنید.

ایسوس مدل DSL-N16ایسوس مدل DSL-N16

با رابط کاربری پیشخوان ASUSWRT می‌توان برنامه‌های شبکه را در یک محیط ساده راه‌اندازی و نظارت نمود. به وسیله این رابط کاربری کنترل شبکه در این مودم به آسانی و بهترین شکل و بالاترین سرعت ممکن صورت می‌گیرد. این مودم از سرعت پورت ۱۰/۱۰۰ مگابیت بر ثانیه و فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز پشتیبانی کرده و با اکثر سیستم عامل‌های رایج سازگار است.

برای خرید مودم روتر بی سیم VDSL/ADSL ایسوس مدل DSL-N16 کلیک کنید

مودم روتر بی‌سیم دی-لینک مدل DSL-2877AL

مودم دی لینک (D-Link) مدل DSL-2877AL از جمله معدود مودم‌هایی است که به صورت ایستاده قرار می‌گیرند؛ این مودم به سه آنتن خارجی مجهز شده که آنتن‌های کناری با فرکانس کاری ۲.۴ گیگاهرتز مرتبط هستند و آنتن وسطی فرکانس ارتباطی ۵.۰ گیگاهرتزی را منتشر می‌کند. مودم فوق در ابعادی معادل ۲۰x۱۴.۵x۵ سانتی متر طراحی شده که از ارتفاعی نزدیک به ۲۸ سانتی متر برخوردار است.

✔ حتما بخوانید:  ان اف تی (NFT) چیست؟

DSL 2877AL دی-لینک مدل DSL-2877AL

این روتر علاوه بر فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز، از فرکانس ۵ گیگاهرتز نیز پشتیبانی می‌کند که سرعت انتقال برای فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز برابر با ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه بوده و این مقدار در فرکانس ۵ گیگاهرتز به مقدار قابل توجه ۴۳۳ مگابایت بر ثانیه افزایش می‌یابد. همچنین مودم مذکور از کلاس‌های ارتباطی ADSL ،ADSL2+ ،VDSL و VDSL 2 پشتیبانی کرده و با اکثر سیستم عامل‌های رایج روز سازگار است.

برای خرید مودم روتر بی‌سیم دی-لینک مدل DSL-2877AL کلیک کنید

مودم روتر بی‌سیم تی‌پی‌لینک مدل Archer VR600_V2

مودم Archer VR600_V2 محصول کمپانی نام آشنای چینی یعنی تی‌پی‌لینک (TP-Link) است. مودم TP-LINK Archer VR600 در ابعادی معادل ۲۱۶x۱۶۴x۳۷ میلی متر و در رنگ مشکی طراحی شده است. مودم Archer VR600 از کلاس‌های ارتباطی ADSL2 ،ADSL2+ ،VDSL VDSL2 و اینترنت فیبرنوری با کلاس‌های FTTN ،FTTB ،FTTP و FTTH پشتیبانی می‌کند.

تی‌پی‌لینک مدل Archer VR600-V2 تی‌پی‌لینک مدل Archer VR600-V2

این مودم علاوه بر فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز، از فرکانس ۵ گیگاهرتز نیز پشتیبانی می‌کند که سرعت انتقال برای فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز برابر با ۳۰۰ مگابایت بر ثانیه بوده و این مقدار در فرکانس ۵ گیگاهرتز به ۱۳۰۰ مگابایت بر ثانیه افزایش می‌یابد. از نقاط ضعف این مودم می‌توان به مشترک بودن پورت WAN با LAN اشاره کرد؛ و جز این مودم Archer VR600_V2 گزینه‌ای مناسب و با پشتیبانی بالا برای کاربران ختنگی و اداری است.

برای خرید مودم روتر تی‌پی‌لینک مدل Archer VR600_V2 کلیک کنید

مودم روتر بی سیم دی‌لینک مدل DSL-224

مودم دی لینک (D-Link) مدل DSL-2877AL از جمله مودم‌های عمودی است. مودم روتر دی‌لینک DSL-224 یک مودم با عملکرد دو گانه ADSL/VDSL است که حداکثر پهنای باند ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه را تحت شبکه بی‌سیم در اختیار کاربر قرار می‌دهد. مودم روتر DSL-224 دی‌لینک از چهار پورت RJ-45 بهره میبرد که سه عدد از آنها به صورت اختصاصی برای عملکرد LAN و یکی از آن‌ها برای حالت ترکیبی LAN/WAN به کار میرود.

دی‌لینک مدل DSL-224 دی‌لینک مدل DSL-224

مودم فوق در رنگ سفید و با ابعاد حدودی ۴۵ × ۱۲۱ × ۱۶۰ میلی‌متر د اختیار کاربران قرار می‌گیرد. این مودم از فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز و سرعت پورت ۱۰/۱۰۰ مگابیت بر ثانیه بهره برده و مطابق با کلاس‌های ارتباطی ADSL2 ،ADSL2+ ،VDSL VDSL2 و اینترنت فیبرنوری با کلاس‌های FTTN ،FTTB ،FTTP و FTTH است. این مودم با اکثر سیستم عامل‌های روز بدون مشکل سازگار خواهد بود.

✔ حتما بخوانید:  طول محتوا باید چند وجب باشد؟

برای خرید مودم روتر بی سیم دی لینک مدل DSL-224 کلیک کنید

مودم روتر تی‌پی‌لینک مدل TD-W9970

مودم TD-W9970 محصول کمپانی نام آشنای چینی یعنی تی‌پی‌لینک (TP-Link) است. مودم TD-W9970 در ابعادی معادل ۳۶ × ۱۳۰ × ۱۹۵ میلی‌متر و در دو رنگ سفید و سفید صدفی طراحی شده است. مودم فوق از کلاس‌های ارتباطی ADSL2 ،ADSL2+ ،VDSL VDSL2 و اینترنت فیبرنوری با کلاس‌های FTTN ،FTTB ،FTTP و FTTH پشتیبانی می‌کند.

 تی‌پی‌لینک مدل TD-W9970  تی‌پی‌لینک مدل TD-W9970

دو آنتن خارجی Omni directional و غیر قابل جدا شدن با قدرت ۵ دسی‌بل روی این مودم روتر نصب شده و وای‌فای مودم تی‌پی‌لینک ۹۹۷۰ از نوع N۳۰۰ با پشتیبانی از استاندارد IEEE 802.11n-2009 و سرعت ۳۰۰ مگابیت روی فرکانس ۲.۴ گیگاهرتز است. این مودم با اکثر سیستم عامل‌های روز سازگار بدون و اتصالی آسان و بدون دغدغه را برای شما فراهم می‌نماید.

برای خرید مودم روتر تی‌پی‌لینک مدل TD-W9970 کلیک کنید

 

 

این مقاله هارو از دست ندهید:

این مطلب چقدر مفید بود؟

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا

دانلود فایل

لطفا برای دریافت لینک دانلود اطلاعات خواسته شده را وارد نمایید.